Lichaamsmassage

Zweedse massage (relax)

Deze massage is perfect om tot rust te komen. Je bloedsomloop wordt gestimuleerd en je geraakt ontspannen dankzij de lange, ritmische bewegingen.

Dieptemassage

Dieptemassage kan de natuurlijke veerkracht in je spieren en in je lichaam helpen herstellen. Daartoe worden eerst de benodigde spiergroepen stevig opgewarmd waarna ‘diepe dwarse fricties’ toegepast worden op de spanningsophopingen. Dieptemassage wordt langzaam opgebouwd gezien gespannen zones wel pijnlijk kunnen aanvoelen.

Sportmassage

De effecten van de sportmassage zijn in drie groepen te delen:

De sporter wordt geestelijk en lichamelijk voorbereid op de volgende wedstrijd. Hierbij komt de sporter tot rust en de spieren worden losgemaakt. Er ontstaat onder andere een betere doorbloeding, waardoor de sporter beter zal bewegen en het langer volhouden, vermoeidheid en spierpijn worden namelijk voorkomen.

De coördinatie wordt verbeterd, waardoor de kans op letsel en ongevallen verkleind wordt.

De massage helpt bij het herstellen van de normale toestand, na een zware inspanning door afvalstoffen af te voeren.

Hot stone massage

Een hot stone massage zorgt ervoor dat het lichaam zichzelf hersteld, het helpt afvalstoffen af te voeren, draagt bij aan het ontgiften van het lichaam, stimuleert de organen en kan het lichaam meer in balans brengen. Hot stone massage is goed bij spierpijn, spier verstuikingen en spierspanningen.

Gelaat, hoofd, drukpuntmassage

Deze massage wil klachten voorkomen en behandelen en de algemene gezondheid verbeteren door het stimuleren van de natuurlijke herstellende krachten van het lichaam met behulp van druk, wat door handen en vingers wordt uitgeoefend op bepaalde vaste punten op het lichaamsoppervlak.

Zwangerschapsmassage

De zwangerschapsmassage werkt ontspannend, versoepelt je spieren en stimuleert de bloedcirculatie van jou en je kind. Het zorgt ervoor dat je ademhaling dieper wordt en je hoofd even helemaal tot rust komt. Ideaal vanaf de derde maand van je zwangerschap omdat je dan rugklachten en beenkrampen krijgen. Massage verlicht die klachten en je zal je beter in je vel voelen. De laatste periode past het lichaam zich in een korte tijd aan op de snel groeiende baby. Dit merk je vaak aan bekken-, rug-, nek- en schouderproblemen. Verder merk je dat je lichaam vocht vast houdt en dat je slecht slaapt. Zwangerschapsmassage kan die klachten helpen verlichten.

Babymassage

Tijdens deze massage wordt het de ouder ook aangeleerd hoe de baby te masseren. In eerste instantie vergroot de babymassage de ouderlijke hechting. Het is ontspannend voor ouder en kind, helpt baby’s bij kramp, verstopping en andere ongemakken. De massage stimuleert de zintuigen en de motorische en emotionele ontwikkeling van het kind. De baby voelt zich na de massage veilig en gekend, het vergemakkelijkt de overgang van de baarmoeder naar de buitenwereld. Ideaal vanaf 6 weken tot ongeveer 9 maanden.

Kindermassage

Massage brengt kinderen fysiek, emotioneel en mentaal beter in balans. Kindermassage geeft minder onrust in hun lijfje, emotionele zekerheid, werkt bevorderend op de spijsvertering en pijnstillend. Kindermassage is geschikt voor kinderen vanaf ± 4 jaar tot 12 jaar en is aan te raden voor: – Depressieve kinderen – Drukke of stille, teruggetrokken kinderen – Kinderen die vaak klagen over vermoeidheid, buikpijn, hoofdpijn – Kinderen met concentratieproblemen of faalangst – Onzekere kinderen – Kinderen die snel boos of verdrietig zijn – Kinderen die niet lekker in hun vel zitten – Kinderen die slecht (in)slapen –  …

Kruidenstempelmassage

De kruidenstempelmassage is een Oosterse massage. De massage gebeurt met kruidenstempels. Dit zijn warme bundeltjes gevuld met kruiden die een reinigende, activerende of ontspannende eigenschap bezitten.